1118 Budapest, Törökugrató u. 6.. +36 (20) 231-5587 info@starksolution.eu

Stark Solution Blog

 • Címlap
  Címlap Itt találod az összes blogbejegyzést.
 • Kategóriák
  Kategóriák Megjeleníti a blogban található kategóriák listáját.
 • Címkék
  Címkék Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Szerzők
  Szerzők Keress rá a kedvenc bloggeredre.
 • Csoportblogok
  Csoportblogok Találd meg kedvenc blog csoportodat.
 • Bejelentkezés
  Belépés Belépési űrlap

Office 365 + Yammer Enterprise aktiválása

 • Betűméret: Nagyobb Kisebb
 • Felíratkozás frissítésekre
 • Nyomtatás

A Yammer a cég saját közösségi hálózata. (vagy legalábbis az akar lenni). A Yammer biztonságos együttműködési funkciókat nyújt a különböző részlegek és földrajzi területek, valamint a tartalomkezelő és az üzleti alkalmazások között (Igen gúnyosan ráfogható, hogy vállalati Facebook, ugyanakkor ez azért annál picivel több is egyben).

b2ap3_thumbnail_yammer1.png

Előszónak röviden annyit, hogy a Yammer 2013. decembertől elérhető lett, azaz hivatalosan bekerült az Office 365 nagyvállalati csomagokba ezáltal ingyenesen a részét képezi a Yammer vállalati szolgáltatásának. Bár a magyar oldalakon ez még nem került kiírása, E1-3 csomagokban megjelent a „Enterprise social network”. 

 Yammer is a private social network that helps you and your company stay on top of it all. Get connected to the right people, share information across teams, and organize around projects so you can go further, faster. -- http://office.microsoft.com/en-us/business/office-365-enterprise-e3-business-software-FX103030346.aspx 

Ez a rövid iromány azért jött létre, mert sokunknak gondot okozott az áttérés, mert már korábban kipróbáltuk a Yammert (mi is ez, igaz csak az ingyenes szolgáltatással). December elején érhette meglepetés azokat, akik szerettek volna átváltani, mert nem igazán volt hivatalos útmutató mi a teendő, mik lehetnek azok a homokszemek, amik megakaszthatják a felhős olajozott gépezetet. No de kezdjük az egészet a legelejéről…

Yammer aktiválása

Kezdetek

Ehhez rendelkeznünk kell, egy élő Office 365 E csomagos előfizetéssel, de természetesen más csomagokhoz is megvásárolható külön a Yammer Enterprise szolgáltatás.

Az aktiválási folyamat (normál esetben)

Ha még nem rendelkezel ingyenes Yammer szolgáltatással, csak az alábbiakat kell tenned:
(feltételezvén, hogy már rendelkezik az Office 365 előfizetésed beállított Domain-el, élő felhasználókkal.)

 1. Szükséged van egy Global Admin jogosultsággal rendelkező Rendszergazdai felhasználóra a használni kívánt Domain névhez, amin a Yammer szolgáltatását elszeretnéd érni. Fontos, hogy a megadott account email címe nem tartalmazhatja az alábbiakat:
  admin, noreply, help, support, workfeed, feedback, yammer, api, abuse, postmaster, hostmaster, root, new, create, index, show, destroy, delete és update
  Továbbá csak az adott Domain felhasználói szinkronizálódnak át, pl.: .onmicrosoft.com felhasználók nem.

 2. Amennyiben a fentiek adottak, Office 365 Felügyeleti központ – irányítópult fülén (azok, akik angolul használják Office 365 Admin Center – Dashboard) Szolgáltatás áttekintésénél alul válasszák ki a mellékelt szolgáltatásokat (Included Services-t)

 3. A következő oldalon válasszuk ki a Domain nevet a listából, amire létre szerettük volna hozni a Yammer hálózatunkat (ha nincs több Domain akkor felkínálja arra az egyre, ami elérhető). Majd aktiválás gombra kattintva adjuk fel ezt a kérést. (Activate Yammer Enterprise)
 4. Ez után egy már-már végeláthatatlan homokórázásba fog kezdeni a rendszer, de nem kell megijedni, ez normális kb. 30 perc mire elérhető lesz minden, innen akár tovább is léphetünk.

 5. Ha mindent jól csináltunk, meg fog jelenni az irányítópult (Dashboard-on) aktuális állapot részen alul a felsorolásban Yammer Enterprise, ami ha befejezte a Yammer szolgáltatás aktiválását, zöldé válik.

 6. Licencek hozzárendelésénél feltűnik a „Yammer Enterprise”
  „Ezeket a licenceket nem kell külön-külön hozzárendelni” - rész

 7. Ez után yammer.com-on belépve fogad minket az új Yammerünk, rendszergazdai jogokkal, amivel már testre szabható lesz a felület, stb.

 

Az aktiválási folyamat (normál esetben, létező Free Yammer esetén)

Ez gyakorlatilag megegyezik a fentiekkel, viszont ügyelni kell arra, hogy a fenti megkötések itt is igazak. Normál esetben ugyan ez a folyamatokat végiglépkedve, egy Yammeren történő ki-be jelentkezés után, rendszergazdai jogokkal fog rendelkezni, aki az adott Domain felhasználója és az Office 365-ben Globális rendszergazda.

 

Az aktiválási folyamat (nem rendeltetésszerű működés esetben, létező Free Yammer esetén)

Amennyiben megesik, hogy a fenti folyamat nem vezetett eredményre, fölösleges másod, harmadjára is megpróbálni és végigvárni az aktivációt. Ebben az esetben az alábbiak szerint kell eljárni:

 1. Létre kell hozni egy új Globális rendszergazdát a kívánt Domain névhez (jelenlegi Globális rendszergazda felhasználókkal nem fog működni).
  a) Felhasználó létrehozása
  Azzal a megkötéssel, hogy nem tartalmazhatja a felhasználó email címe az alábbiakat:
  admin, noreply, help, support, workfeed, feedback, yammer, api, abuse, postmaster, hostmaster, root, new, create, index, show, destroy, delete és update
  (pl.: yammer_admin@ esetében el fog akadni ez a folyamat)
  b) Global Admin jogosultság beállítása
  c) Hozzá kell rendelni a E valahányas /vagy Yammer Enterprise licencet.

 2. Átjelentkezve, a létrehozott új adminisztrátor hozzáférésbe, Office 365 Felügyeleti központ – irányítópult fülén (azok, akik angolul használják Office 365 Admin Center – Dashboard) Szolgáltatás áttekintésénél alul válasszák ki a mellékelt szolgáltatásokat (Included Services-t)
 3. Majd kattintsanak a (Yes, activate Yammer Enterprise for my network)

 4. A következő oldalon válasszuk ki a Domain nevet a listából, amire létre szerettük volna hozni a Yammer hálózatunkat. (ha nincs több Domain akkor felkínálja arra az egyre, ami elérhető)

 5. Majd aktiválás gombra kattintva adjuk fel ezt a kérést. (Activate Yammer Enterprise)

 6. Ez után egy már-már végeláthatatlan homokórázásba fog kezdeni a rendszer, de nem kell megijedni, ez normális kb. 30 perc mire elérhető lesz minden, innen akár tovább is léphetünk.

 7. Ha mindent jól csináltunk, meg fog jelenni az irányítópult (Dashboard-on) aktuális állapot részen alul a felsorolásban Yammer Enterprise ami ha befejezte a Yammer szolgáltatás aktiválását, zöldé válik.

 8. Licencek hozzárendelésénél feltűnik a „Yammer Enterprise”

 9. „Ezeket a licenceket nem kell külön-külön hozzárendelni” - rész

 10. Ez után yammer.com-on belépve fogad minket az új Yammerünk, rendszergazdai jogokkal, amivel már testre szabható lesz a felület, stb.

 11. Most, hogy sikeresen beléptünk és le ellenőriztük, törölhető a létrehozott felhasználó.

 

Office 365 Kiegészítések

Vállalati közösségi együttműködés (Yammer vagy SharePoint Newsfeed)

Lehetőség van Yammer megoldásait használni a Newsfeed helyett, ez szépen egy egyszerű mozdulattal át is kattintható. A Yammer beállítása elsődleges közösségi környezetként a szervezet minden tagja számára. A szolgáltatásváltás lecseréli a Newsfeed szolgáltatást, és megváltoztatja az Office 365 globális navigációs rendszerét. A frissítés telepítése legfeljebb 30 percig tart.

 1. Irány a Rendszergazda fül fent, majd SharePoint.

 2. A SharePoint Felügyeleti központ – beállítások fül (bal alul)

 3. Majd a Vállalati közösségi együttműködés-nél „A Yammer.com szolgáltatás használata” kiválasztása, majd a lap alján az OK.

 

Hasznos hivatkozások

Az alábbiakban szereplő angol nyelvű hivatkozások taglalják a fent leírtak egy részét (amivel nem mi küzdöttünk):

- Microsoft Office 365 0 hozzászólás
0

Hozzászólások

 • Még nincs ilyen. Legyél te az első hozzászóló.

Hozzászólás

Vendég
Vendég 2020 február 25, kedd

Magunkról

A Stark Solution Kft. fő profilja a komplex rendszerek és megoldások tervezése és kivitelezése. Kiemelkedő szakmai tudással rendelkező csapatunk felkészült arra, hogy mind felhő alapú mind a helyi megoldásokra átültesse. 

Utolsó blogbejegyzések

Facebook