1118 Budapest, Törökugrató u. 6.+36 (1) 655-5222‬  info@starksolution.eu

Stark Solution Blog

 • Home
  Home This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Categories
  Categories Displays a list of categories from this blog.
 • Tags
  Tags Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Bloggers
  Bloggers Search for your favorite blogger from this site.
 • Team Blogs
  Team Blogs Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Login Login form

Debian Linux az Azure VM-ek között

 • Font size: Larger Smaller
 • Subscribe to this entry
 • Print
Debian Linux az Azure VM-ek között

Az Azure felhőben számos Linux lemezképhez lehetett hozzáférni eddig is. A Red Hattel történt közelmúltbeli megállapodás után most a Debian is megérkezett.

A Microsoft folyamatosan nyit a nyílt és szabad forrású szoftverek és gyártói felé, ennek jegyében állapodott meg nemrégiben a legnagyobb kereskedelmi Linux-disztribútorral, a Red Hattel, egy tegnapi blogbejegyzés szerint pedig most a Debiannal bővült az Azure felhőben elérhető Linux-disztribúciók sora. Debiant természetesen eddig is lehetett az Azure-ben használni, futtatni, amennyiben a felhasználó a saját lemezképét feltöltötte, mostantól azonban az Azure “piacterén” hozzáférhetőek előre konfigurált lemezképek, amelyekre kattintva néhány perc alatt létrejönnek a kért virtuális gépek.

Jelenleg a Debian 7 “Wheezy” és Debian 8 “Jessie” változatok érhetők el, a lemezképeket az 1999-ben alapított, nyílt forrású szoftverek támogatására szakosodott brit credativ hozta létre és tartja karban. A Microsoft a többi Linuxhoz hasonlóan a Debianhoz is biztosít támogatást telepítési, konfigurációs, hálózati és teljesítményhangolási problémák felmerülése esetén. (A 3rd party technológiákhoz kapcsolódó support angol nyelven érhető el, kizárólag (amerikai) munkaidőben.)

Aki szeretne egy próbát tenni a Debiannal a Microsoft felhőjében, ide kattintva igényelhet egy 30 napos előfizetést tesztelési célra, 170 eurós kerettel, amelyet tetszőleges Azure szolgáltatásra felhasználhat.

Tagged in: Azure Azure VM Linux
in Microsoft Azure 0 Comments
0

Comments

 • No comments made yet. Be the first to submit a comment

Leave your comment

Guest
Guest 2020 August 15, Saturday

Our Company

The main profile of Stark Solution Ltd. is designing and constructing virtualized systems, IT security solutions and online communication networks. Our skilled professional team is prepared to put  our customers ideas into reality.

 

Facebook