1118 Budapest, Törökugrató u. 6.. +36 (20) 231-5587 info@starksolution.eu

Cisco kollaboráció

Kommunikációs, kollaborációs és csoportmunka platform

A vállalatok mindennapi munkája során egyre gyakrabban merülnek fel olyan feladatok, melyek megoldásában földrajzilag eltérő helyen és különböző időben dolgozó munkatársak folyamatos együttműködésére van szükség. A hatékony együttműködést, a zökkenőmentes kommunikációt és a közös tudás használatát a csoportmunka és online kollaborációs szoftverek ötvözésével megvalósítható vállalati közösségi rendszerek biztosíthatják.

Egységes kommunikációs, video- és web 2.0-ás platformjával a Cisco egyesítette a hang-, web- és videoalapú kommunikációt, illetve mobil eszközök használatát biztosító Cisco Unified Communications megoldást, a Cisco Telepresence virtuális tárgyalót valamint a WebEx Connect nevű, web 2.0-s alkalmazásplatformot. A Cisco kollaborációs portfólióját úgy alakította ki, hogy együttműködjön a szélesebb körökben használt üzleti alkalmazásokkal, így az ügyfélkapcsolat-kezeléshez (CRM) és a vállalatirányításhoz (ERP) használt rendszerekkel, a meglévő informatikai infrastruktúrával és más webes szolgáltatásokkal is. A nyílt architektúrának köszönhetően a Cisco rendszere együttműködési lehetőséget kínál egyebek mellett a Windows és Mac OS-alapú számítógépekkel, illetve a Symbian, BlackBerry és Windows Mobile operációs rendszerekkel ellátott okostelefonokkal.


IP telefónia

A Cisco IP-technológia segítségével telephelyei egy rendszerként tudnak üzemelni. Legnagyobb előnye, hogy mindenki belsős mellékszámon tudja hívni a kollégákat – függetlenül attól, melyik telephelyen ül. Minden alközponti funkció elérhető minden telephelyről: kapcsolás, konferencia, hívásvárakoztatás, tartás stb. A Cisco IP telefon -rendszerek képesek a régi hagyományos telefonvonalak (analóg, digitális) fogadására, ugyanakkor a rendszer képes a telefonkommunikáció jövőjét jelentő Interneten keresztüli SIP-es telefonálásra is. A készülékkínálat nagyon széles: az egyszerű, néhány ezer forintba kerülő IP-telefonoktól a milliós telekonferencia szobákig, mindent képes egységesen kezelni.


Video kommunikáció

A videokommunikációs megoldások napjainkra olyan szintre jutottak el, hogy használatuk a személyes megbeszélések valódi alternatíváját képes nyújtani. A képátvitelben ma már olyan részletgazdagság érhető el, amely valóban minden igényt kielégít. Mindez a hangátvitel terén történt fejlesztésekkel és a felhasználóbarát kezelőfelületekkel kiegészítve a virtuális tárgyalóterem érzését kelti.

- Csökkennek az utazási és szállásköltségek.
- Javul a belső oktatások költséghatékonysága.
- Javul az egyensúly a munka és a magánélet között.
- Környezetbarát megoldás.

 
Tárgyalótermi rendszerek

A tárgyalótermi video rendszerek lehetővé teszik számunkra, hogy a tárgyalópartnereinket életnagyságban láthassuk, hangjukat naturálisan, térhatásúan hallhassuk. A rendszer használatához nincs szükség technikai képzettségre. A technológia teljesen eltűnik a felhasználók szeme elől, egy megbeszélésen való részvétel olyan érzést kelt, mintha egyazon tárgyalóterembe, épp csak különböző ajtókon keresztül léptünk volna be a partnerünkkel. A technológiával felszerelt tárgyalók erőforrásként integrálhatók a vállalati naptár-rendszerbe (pl. Microsoft Outlook) is, így az erőforrások lefoglalása olyan egyszerű lehet, mint a valóságos tárgyalótermek foglalása. Ebben az esetben a rendszer maga gondoskodik a kapcsolat felépítéséről a bejegyzett időpontban.


Soft kliens

A Jabber a Cisco Systems integrált kommunikációs kliens megoldásra vállalati ügyfelek számára. Biztosítja a legtöbb esetben felmerülő igényeket, mint a file küldés, chat funkcionalitás, képernyő megosztás, hangposta, web konferencia. A Jabber kliens a Cisco IP telefonrendszer szerves részét képezi, alap szolgáltatásként tekinthető szoftveres telefonnak is. A felhasználó kezelheti rajta irodai mellékét, akár párhuzamosan is az asztali telefonjával. A Jabber kliens a Windows mellett természetesen elérhető Mac-en, Android-ot futtató eszközökön, iPad-en és iPhone-on. 


Web konferencia

A web alapú konferencia a kollaboráció egyik legmodernebb formája, a Cisco Systems által biztosított felhő alapú WebEx mára a web konferencia szolgáltatás szinonimájává vált. A népszerű platformhoz hasonló szolgáltatást mások is próbálnak létrehozni, illetve a felhő alapú szolgáltatások mellett komoly igény mutatkozik az úgynevezett telepített vagy On-Premise megoldásokra is, amelyre válaszolva megjelent a Cisco WebEx Meetings Server szoftver. Előnye, hogy nem előfizetéses konstrukció, hanem egy egyszeri licensz vásárlást igényel. Ezentúl a vállalati (IP) telefon rendszerrel integrálva a hang szolgáltatás is elérhető plusz költség nélkül, amelynek köszönhetően nem csak PC-ről lehet egy hangkonferenciához csatlakozni, hanem bármilyen telefonról behívva is. (Ez a felhő alapú megoldás esetén nehezen tervezhető perc alapú elszámolású szolgáltatás.) Természetesen lehetőség van a megfelelő komponens telepítése után a vállalaton kívülről is biztonságos módon becsatlakozni a konferenciákba. Ezek a chat-elési és tartalom megosztási szolgáltatásokkal kiegészített audio/videó konferenciák néhány kattintással bárki által létrehozhatóak, aki megfelelő jogosultsággal rendelkezik hozzá, így jóval gyorsabban van lehetőség a közös munkára, IT segítség igénybevétele nélkül.


Virtuális tárgyaló

A Collaboration Meeting Rooms (CMR) szolgáltatás a Video és a WebEx "szerelemgyereke". A CMR mögötti elgondolás lényege, hogy a felhasználóknak egy olyan privát, mindig rendelkezésre álló videochat-szobát adjon, ahová bárkit meghívhatnak, függetlenül attól, hogy az milyen eszközt és videokonferencia-rendszert használ - legyen az Lync, WebEx, Telepresence vagy más. A CMR nagy előnye, hogy egy beszélgetés megszervezése nem igényel hosszas előkészületet, pár kattintással hívhatjuk meg az ismerősöket ebbe a privát videochat-szobába. A CMR felhős szolgáltatásként érhető el, így annak beüzemeléséhez nem szükséges a vállalatnál semmit sem helyben telepíteni.


Központi menedzsment

A Cisco Unified Communications Manager (Unified CM) jelenti a megoldást a vállalati hívás- és munkamenet-kezelési feladatokra. Emberközpontú felhasználói és adminisztrátori szolgáltatásokat kínál a csoportmunka teljes eszköztárához, legyen szó videóról, hangról, azonnali üzenetküldésről (IM), jelenlétkezelésről (presence), üzenetküldésről vagy mobilitásról. Magas fokú automatizáció, egyszerűsített, valós idejű felügyelet és probléma-elhárítás jellemzi.A legújabb változat tovább egyszerűsíti és még biztonságosabbá teszi a felhasználó napi tevékenységeinek munkafolyamatokba integrálását, anélkül, hogy újra és újra be kellene jelentkezni az ismétlődő feladatok elvégzéséhez.

Magunkról

A Stark Solution Kft. fő profilja a komplex rendszerek és megoldások tervezése és kivitelezése. Kiemelkedő szakmai tudással rendelkező csapatunk felkészült arra, hogy mind felhő alapú mind a helyi megoldásokra átültesse. 

Utolsó blogbejegyzések

Facebook